mcahlin

Alla inlägg den 14 september 2010

Av Malin Christina Ahlin - 14 september 2010 13:39

   Tillbringad fredag-lördag med min älskling hemma hos mina föräldrar i Hedemora för att fira min kära brors 26-årsdag. Det var härligt att vara på hemmaplan, har inte träffat dom sen jag flyttade upp till Gävle. På lördagen åkte vi vidare till nästa kalas i Säter. Det var lilla Anton som fyllde 1 år. Den lilla knodden har börjat gå för fullt. Det gjorde han inte sist vi sågs. Han såg nöjd ut när han fick sin Dumbo, den var så stor så vi fick fälla ner alla säten bak i bilen för att få in paketet på vägen dit.

Nu har jag vant mig lite att äta vanlig mat och som tur är har jag inte gått upp mer än vätskan i kroppen hittills. På tal om mat, märkte att alla Mattias matlådor var slut, och som den goda sambon man är så var det bara att sätta fantasin i rullning och komma på något gott och nyttigt att laga. Hittade mammas gamla recept på thaisoppa och det fick det bli. Hade glömt hur galet god den är, men stark! Tänkte bjuda på receptet. Ni som vågar pröva att göra soppan kan väl kommentera och säga vad ni tycker?   


Thaisoppa 4 personer


Ingredienser:

900 gram kycklingfilé                              1 liter vatten

1 skivad ingefära  (6-8 cm)                        3 st hönsbuljongstärningar

1 röd chili                                             
1 burk kokosmjölk

2 st vitlöksklyftor                                    1 dl grädde                           

250 gram champinjoner                            2 lime

Salt och peppar


Dela kycklingen i grytbitar och stek kycklingen i en stekpanna. Skiva den röda chilin, vitlöksklyftorna och ingefäran och tillsätt dessa med kycklingen i pannan för att smaksätta kycklingbitarna. Häll 1 liter vatten i en stor kastrull och lägg i hönsbuljongstärningarna. Häll i burken med kokosmjölk och grädden. Riv av skalet från limefrukterna ner i kastrullen, dela sedan en lime och pressa ner saften från den i kastrullen. Låt det koka upp. Skölj och skär champinjonerna i lagom stora bitar. När kycklingen är klar och har tagit smak av kryddorna i stekpannan, tillsätt champinjonbitarna och låt dom bli varma. Salta och peppra i stekpannan. Töm innehållet i stekpannan ner i kastrullen och låt det sjuda.


Smaklig måltid!   

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Omröstning

Vilken är din favoritårstid, om du måste välja?
 Vinter
 Vår
 Sommar
 Höst

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards